ISO 9001logo-gmp  VCA 2-sterlogo-vkl Logo CO2 ERBO-logo-FC

Doorzaaien-5-4

Kwaliteit Grasland

8 maart 2019

Maak een goede boordeling van uw grasland om de beste aanpak van het perceel te realiseren voor een optimale opbrengst.

Doorzaaien, vernietigen en opnieuw inzaaien of wellicht een plaats-specifieke onkruidbestrijding.

  • 80% goede grassen en klavers. Geen actie benodigd.
  • Staan er minder dan 60% goede grassen, meer dan 40% open plekken of meer dan 20% kweek, dan is het advies is dan om het grasland te vernieuwen.
  • Is het aandeel open plekken groter dan > 15% dan kan er het beste worden doorgezaaid zo vroeg mogelijk.

Doorzaaien:

Vroeg in het voorjaar doorzaaien in een korte zode met een vochtige bodem geeft een grote slagingskans en wordt concurrentie voorkomen met bestaand grassen. Belangrijk aspect voor het juiste moment is dat de bodemtemperatuur boven de 7 graden moet zijn. Advies is om vooraf een onkruidbestrijding uit te voeren en of mechanische bewerking dmv wiedeg. Dit om open plekken te creëren voor beste resultaat van doorzaaien.

De Samenwerking BV heeft een Vredo doorzaaimachine van 5,8m1 breed met dubbele schijven. Alleen dit systeem legt het zaad netjes af in een kleine snede, met een zaai-afstand van 7,5cm, en zorgt voor een snelle kieming en worteling van het graszaad. Tevens kunnen wij hiermee klaver doorzaaien in bestaande zode. De zaaddosering is traploos instelbaar van 2 tot 75 kg per hectare. KWALITEIT, CAPACITEIT en RESULTAAT.

 

(Her) Inzaaien;

In het voorjaar is het ook mogelijk om graslandvernieuwing toe te passen. Dit kan een bewuste keus zijn gezien de status van het huidige grasland, alleen is het wel belangrijk om rekening te houden met dat er vaak een snede gras gemist wordt en dat de onkruiddruk in het voorjaar hoger is. Aandachtspunt bij graslandvernieuwing is de gesteldheid van de pH. Bekalk tijdig!

De Samenwerking BV werkt met een pneumatische zaai-machine van 3m1 breed opgebouwd op een rotorkopeg om een egaal zaaibed te verkrijgen. Uniek zijn de 64 uitlopen en de dubbele aandrukringen. De grond aangedrukt met een verkruimelrol.

 

Graszaden / klavers / kruiden:

Wij hebben een ruime voorraad grasmengsels in Elsloo. Mocht u kruiden en of klavers willen toevoegen, ook hiervoor hebben wij diverse soorten beschikbaar en op voorraad.

De Samenwerking BV heeft voor de juiste keuze van grassen en mengselkeuzewijzer ontwikkeld.

Keuzewijzer gras klik hier voor de mengselkeuzewijzer

 

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.
 

  • Doorzaaien-5-4
  • Doorzaaien_vredo_6-1
  • Graszaden
  • Swincosem-1
  • Swincosem-8

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws loonbedrijf

Mest-3

Mestseizoen 2024

16 februari 2024

Het drijfmestseizoen van 2024 is vandaag van start gegaan op het grasland.

Lees meer...